Fräste kummin i lite olja för att frigöra smakerna och hällde sen i röda linser från Saltå och tärnad potatis. Efter att allt fått fräsa ytterligare lite så hade jag på varm kycklingbuljong och lät det koka tills potatisen och linserna var mjuka. Mixade soppan slät med stavmixer och smakade av med salt och peppar. Sist hade jag i tärnad kyckling som fick koka med i cirka tio minuter.
Serverade med eget surdegsbröd och färskost.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/11/02/07/s_79.jpg)
Egen färskost är busenkelt att göra, ta den lite fetare varianten av yoghurt och låt rinna av över natten i kyl. Smaksätt sen med nästan vad som helst i kryddväg, både färska och torkade.
Persillade med persilja och vitlök är gott eller bara lökpulver eller rosepeppar. Eller gör bara en enkel med pressad vitlök. För en smidigare konsistens och lenare smak kan man röra i lite god olja.
Man kan också prova att låta fil rinna av och får då en mer Philadelphia-liknande färskost.
Dessa färskostar håller sedan i kylen i ett par dagar upp till en vecka i en tät ask.
Bara att sätta igång och prova olika smaker!
- Posted using BlogPress från min iFån
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar